DE HISTORIEOmdat de naam The BEATLES reeds bestond, zijn hierin een aantal letters weggelaten. Aldus ontstond in het jaar 1964 de naam The BATS.

The Bats zijn begonnen als schoolband van de Kon. HBS aan de Molleruslaan te Apeldoorn (zie boven). Ook de oefenruimte bevond zich aan de Molleruslaan. Bij de familie Koene op de slaapkamer van Rik. Veel optredens in Gelderland, Overijssel en Twente kwamen daar uit voort. Soms zelfs Amsterdam. De vader van drummer Cor Sangers verzorgde het transport. Voor de helaas te vroeg overleden Ed Politiek waren de BATS zijn eerste klus als impressario/manager. Hilversum nodigde ze uit mee te doen aan de allereerste TV-talentenjacht RODEO. De resultaten waren boven verwachting en de band eindigden vlak achter winnaars Saskia en Serge. Meer over Rodeo.... Tijdens de diverse studies/opleidingen van de leden van de band werd er minder gespeeld, maar daarna werd de draad weer opgepakt en werd er met name in het midden des lands (w.o een half uur life in het Mediapark op radio 2) regelmatig gespeeld. Uitvalsbasis was "Studio Koene" te Oene. Het Jaren-60 repertoire ging en bleef erin als koek. Behoefte aan het maken van een plaat was er totaal niet. Geen tijd. Een ijskoud optreden op de markt van Apeldoorn op Oudejaar-avond 2009 deed sterk denken aan een even koud optreden op de ijsbaan Orderbos in 1965. Het hoort er allemaal bij... Na het trieste overlijden van Hans Burghout en Rik Koene zijn alleen Marco Dammers (zang, gitaar) en Ruud Wegman(gitaar, harmonica) nog over van de originele Bats. Olav van Woudenberg en Rob Methorst waren al eerder uitgestapt. De 10 jaar jongere Pieter Claus (bas) en Pim Uitdewilligen (drums) uit Hilversum en Bussum (schitterende ondergrondse oefenruimte...) spelen vanaf 2008 bij de band.

Na 50 jaar vinden Marco en Ruud het in 2014 / 2015 welletjes ondanks het feit dat het muzikaal best heel lekker gaat.
De laatste optredens hadden we bovendien Graham Lee (The Scorpions en Herman's Hermits) als gastzanger. We deden o.a. enkele van de bekende nummers zoals Hello Josephine en Kind of Hush.

Stoppen op het hoogtepunt was toch wel een uitgangspunt.
Nog 3 beloofde optredens in 2015 (Apeldoorn, Soesterberg, Scheveningen) en dan is het gebeurd. 

Dank voor de belangstelling!!!Rik & Hans (...)


Een pophistoricus uit het Gooi betitelde de BATS als

"de oudste en nog steeds actieve schoolband van Nederland".


nieuw: WWW.TIJDVOORTEENAGERS.NL !!!!!!

Nu al 187 pagina's over The Sixties...